TATTOO VERZORGING

De nazorg van een tattoo is ontzettend belangrijk. Waarom? Omdat je huid goed moet herstellen van een intensieve tattoo sessie. Het is daarom goed dat je luistert naar de voorschriften die een tattoo Artist meegeeft, aangezien je zo lang mogelijk van je tattoo wil gaan genieten. Hoe je het best omgaat met je verse tattoo is natuurlijk best tricky. Daarom leggen we jou uit hoe je het best je tattoo kunt verzorgen. 

 

De nazorg van een tattoo is ontzettend belangrijk. Nadat je tattoo is gezet moet je om de volgende dingen denken:

 

 1. Tattoo verzorgingsproducten
 2. Tattoo zalf

 

Je krijgt van de tattoo shop enkele verzorgingsproducten met duidelijke instructies, zodat je de kwaliteit van je tattoo goed behoudt en het herstel van je huid door middel van een tattoo zalf, op een goede manier herstelt. Het smeren van de verzorgingsproducten en zalf, zorgen ervoor dat je huid soepel blijft en er geen korstjes of jeuk ontstaat op en rondom je tattoo. Let wel: Smeer maar een dun laagje, anders kan de huid niet goed genoeg ademen. 

 

Ook is het belangrijk dat je weet hoe je jezelf wast. Want een tattoo wassen gaat nog niet zo simpel. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de tattoo in het begin met lauw water gewassen moet worden. Bovendien kun je het best gebruik maken van een speciale tattoo gel of antibacteriële en alcoholvrije zeep. Andere soorten van zeep of douchegels zijn niet aan te raden. Zorg ervoor dat je na het douchen de tattoo droog dept met een schone handdoek of een stuk keukenpapier. 

 

Mag je ook met een tattoo sporten? Jazeker. Sporten mag en kan gewoon, indien je je maar houdt aan het protocol van het wassen. Indien je een second skin sticker op je tattoo hebt zitten kun je zonder problemen sporten, maar mocht je daar geen gebruik van maken, dan is het verstandig om de eerste week even thuis te blijven. Puur omdat het voor jouw wond beter is om in een omgeving te herstellen waar weinig bacteriën zijn. 

 

Tattoo genezing

Ook tijdens het genezingsproces van je tattoo kunnen er dingen gebeuren. Bijvoorbeeld dat je inkt uitloopt, of dat je een ontsteking kunt krijgen. Mits je jezelf goed aan alle protocollen houdt zou dat niet moeten gebeuren, maar de kans is er natuurlijk. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je moet handelen als er sprake is van een tattoo uitgelopen is. 

 

Tattoo uitgelopen? Niks aan de hand. In tatoeërders taal noem je dit ook wel een: “blow-out”. Als je tattoo net gezet is, is het normaal dat er rondom de buitenste lijnen een donkere gloed zichtbaar is die het doet lijken alsof er inkt uit je tattoo loopt. Een tattoo heeft ongeveer 6 weken nodig om goed te genezen. Mocht er na 6 weken nog sprake zijn van inkt dat is uitgelopen, is er sprake van een mogelijke blow-out. Wat kun je er dan aan doen? Naar de tattoo Artist gaan en kijken of “shading” mogelijk is bij jouw tattoo. Hierdoor lijkt het alsof dat stukje schaduw bij je tattoo hoort. 

 

Heb je een tattoo ontsteking? Dan is het belangrijk dat je de ontsteking zo snel mogelijk behandeld. Maak de tattoo regelmatig schoon zodat de zwelling minder wordt. Mocht dat niet het geval zijn, dan is het belangrijk dat je naar de dokter gaat voor een speciaal behandelproces. 

 

Ben je niet tevreden met een tattoo? Dan is de optie van een tattoo cover-up nog altijd van toepassing! Hierdoor zorg je samen met je tattoo Artist ervoor dat je oude tattoo wordt omgetoverd tot een compleet nieuwe tattoo, waardoor je weer optimaal kunt genieten van een mooie tattoo. 

 

Het tattoo herstel gaat in principe (zolang je jezelf aan het protocol houdt) vrij gemakkelijk en zonder al te veel problemen. Tuurlijk zal het in het begin wat onwennig zijn, want het is in principe een open wond, maar geleidelijk aan zal de tattoo geen pijn meer doen en kun je na 6 weken optimaal genieten van je mooie nieuwe tattoo.

MAKE AN APPOINTMENT

On this page you can make an online enquiry for an appointment.
Please fill out all fields (Dutch or English) to ensure your request can be handled correctly by our floor manager David.

Please note:

Your appointment will not be confirmed until a down payment of 50 euros per appointment has been made in cash at our store. To make a down payment through bank transfer, please ask us for our bank account information by specifying so in the comments field in the appointment form.

This down payment is mandatory since we have many customers who don’t show up or cancel an appointment last-minute.

Unfortunately, your preferred date or artist may not be available at your preferred time and date.

Important: An appointment can be changed, but with a minimum of 24 hours prior to the appointment’s time.

By the way…

  • Mondays by appointments only.
  • We also speak Dutch, so inquiries for an appointment can be made in Dutch!
  • We handle your information with care and according to the AVG Privacy policy.

  WHO DO YOU WANT TO BECOME FRIENDS WITH?

  OUR ARTISTS

  Roxanne

  Fabian Dean

  Johe

  Lennart Snoek

  Lennart

  Kristina

  Kristina

  Vito

  Vito

  GUEST ARTIST WANTED!
  NR.1 Rule: Friendly
  CONTACT

  OPENING HOURS

  Our Tattoo Studio is situated in one of Amsterdam’s most trendy and lively neighbourhoods, called ‘De Pijp’. We invite you to come by to have a cup of coffee and see how we can help you.

  Monday* - Saturday:

  11am - 6pm

  Sunday:

  Closed

  * We are open on Mondays but only by appointment.

  Call-1

  FIND US HERE

  info@tattoofriendship.com

  +31(0)20 752 2086

  Gerard Doustraat 101, 1073 VS Amsterdam