TATTOO IDEEËN

Tattoo ideeën opdoen kan soms heel lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel ontwerpen om uit te kiezen. Daarom hebben wij enkele voorbeelden om te geven waardoor je wat gemakkelijker inspiratie opdoet om een ontwerp uit te kiezen, of te laten maken. Het is namelijk wel belangrijk dat je weet wat je op een lichaamsdeel wil laten tatoeëren. Onderstaand staan een aantal tattoo voorbeelden, tattoo ontwerpen en tattoo ideas om je zoektocht een boost te geven. 

 

Oriënteer jezelf alvast een beetje door wat research te doen op onze website of door op Google wat voorbeelden te zoeken van tattoos, ter inspiratie van jouw eigen tattoo. Er zijn genoeg tattoo voorbeelden te vinden waar je je inspiratie uit kunt halen.

 

Vervolgens kun je bij ons in de shop een tattoo laten ontwerpen op basis van jouw wensen. Met onze kennis, expertise en ervaring in de Tattoo wereld, kunnen wij ontzettend veel voor je betekenen. Wij vertalen jouw inspiratie naar een levens echt kunstwerk waar je de rest van je leven met warme gevoelens naar kunt blijven kijken.

 

Dus heb je enige tattoo ideas. Dan adviseren wij jou om eens bij ons binnen te lopen.  Wij kunnen je vast en zeker helpen. Heb je nog geen idee? Ook geen probleem. We helpen je even graag of lees alle informatie bovenstaande nog een keer door. 

 

Tattoo met betekenis

Een tattoo is wel zo mooi, als het ook een betekenis heeft. Er zijn verschillende opties mogelijk. Namelijk: 

 1. Tattoo quotes
 2. Tattoo engel
 3. Tattoo roos
 4. Tattoo Romeinse cijfers
 5. Tattoo letters

 

Dit zijn de meest gebruikte tattoos die een betekenis hebben. Quotes zijn zinnen (ook wel bekend als citaten) die een persoon ooit heeft gezegd en daar een diepe betekenis achter hebben staan. Een quote kan bij jou een herkenningspunt zijn waar je jezelf in kan vinden.

 

Een tattoo van een engel wordt vaak geassocieerd met het hebben van hoop en een bepaalde loyaliteit aan iets of iemand. Een tattoo van een engel is daarom best wel in trek bij velen. 

 

De roos. We kennen het allemaal. De één gebruikt het als teken van liefde, de ander als een vertegenwoordiging van schoonheid en een ander aan het gedenken van een persoon. De roos heeft een bepaalde emotionele waarde voor mensen. De roos is wellicht wel het meest emotionele herkenningspunt wat we allemaal herkennen.

Romeinse cijfers kunnen een bepaalde tijd uit jouw leven omschrijven waarin een bepaald persoon, gebeurtenis of evenement zich heeft plaatsgevonden in jouw leven. Bovendien stralen Romeinse cijfers een bepaalde schoonheid uit, wat wellicht puur voor de uitstraling belangrijk is. 

 

Een letter Tattoo kan zoveel betekenen. Een tattoo in de vorm van een letter kan zeker een betekenis hebben wat heel persoonlijk is, waardoor mensen voornamelijk voor een bescheiden letter kiezen om een speciaal iets of iemand te gedenken.  Een letter tattoo is daarom ideaal voor mensen die niet al teveel ruimte willen laten bedekken op hun lichaam, maar toch een tattoo met een mooie betekenis erachter willen hebben. 

 

Dieren tattoos

Een dierentattoo is ten eerste super mooi om te zetten, maar zeker om te zien. Dierentattoos zijn razend populair aan het worden omdat mensen zich kunnen identificeren in een dier. De karaktereigenschappen zijn voornamelijk factoren waar een mens zich bij kan meten. Verder kunnen mensen ook een huisdier laten tatoeëren, waardoor er weer een emotioneel stukje aan de tattoo verbonden zit. De meest populaire tattoos zijn:

 1. Tattoo leeuw
 2. Tattoo uil
 3. Tattoo tijger
 4. Tattoo olifant
 5. Tattoo hond
 6. Tattoo hondenpoot

 

Een Leeuw staat voor kracht, moed en loyaliteit aan zijn naasten. Het is de koning van de dieren en ziet er ook prachtig uit. Een leeuwen tattoo weergeeft precies hoe jij je voelt!

 

Een uil tattoo word door indianen als beschermer gezien tegen kwade geesten. Mensen die hier in geloven kunnen er daarom voor kiezen voor deze tattoo. De Griekse Godin: Athena, wordt vaak afgebeeld met een uil. 

 

Een tijger tattoo is vergelijkbaar met een leeuw, alhoewel de tijger net wat agressiever is en dus kan staan voor wraak of gevaar. Maar zoals altijd kan iemands interpretatie compleet anders zijn dan wat hierboven beschreven staat. 

 

Een olifanten tattoo is in het hindoeïsme een symbool voor succes, wijsheid en geluk. Olifanten zijn hulpvaardig en proberen mensen te helpen. Wellicht dat mensen zichzelf daar in kunnen vinden. 

 

Een honden tattoo of hondenpoot tattoo wordt voornamelijk gezet om persoonlijke redenen. Misschien om een belangrijke viervoeter uit het verleden te herdenken of een huidig huisdier te eren door middel van een tattoo.

MAKE AN APPOINTMENT

On this page you can make an online enquiry for an appointment.
Please fill out all fields (Dutch or English) to ensure your request can be handled correctly by our floor manager David.

Please note:

Your appointment will not be confirmed until a down payment of 50 euros per appointment has been made in cash at our store. To make a down payment through bank transfer, please ask us for our bank account information by specifying so in the comments field in the appointment form.

This down payment is mandatory since we have many customers who don’t show up or cancel an appointment last-minute.

Unfortunately, your preferred date or artist may not be available at your preferred time and date.

Important: An appointment can be changed, but with a minimum of 24 hours prior to the appointment’s time.

By the way…

  • Mondays by appointments only.
  • We also speak Dutch, so inquiries for an appointment can be made in Dutch!
  • We handle your information with care and according to the AVG Privacy policy.

  WHO DO YOU WANT TO BECOME FRIENDS WITH?

  OUR ARTISTS

  Roxanne

  Fabian Dean

  Johe

  Lennart Snoek

  Lennart

  Kristina

  Kristina

  Vito

  Vito

  GUEST ARTIST WANTED!
  NR.1 Rule: Friendly
  CONTACT

  OPENING HOURS

  Our Tattoo Studio is situated in one of Amsterdam’s most trendy and lively neighbourhoods, called ‘De Pijp’. We invite you to come by to have a cup of coffee and see how we can help you.

  Monday* - Saturday:

  11am - 6pm

  Sunday:

  Closed

  * We are open on Mondays but only by appointment.

  Call-1

  FIND US HERE

  info@tattoofriendship.com

  +31(0)20 752 2086

  Gerard Doustraat 101, 1073 VS Amsterdam