TATTOO STIJLEN

Er zijn verschillende tattoo stijlen waar je uit kunt kiezen. Hieronder lichten we ze uit.

American traditional/ Old school

Dit is een tattoo stijl die een grote geschiedenis heeft. Het is ontstaan bij Amerikaanse zeelieden. Door de jaren heen heeft de stijl zich ontpopt tot één van de meest populaire stijlen in Amerika. Bij deze stijl kun je denken aan de welbekende Adelaar of Amerikaanse vlag. Het zijn iconische afbeeldingen die allemaal gelinkt zijn aan Amerika.

Black and Gray

De oorsprong van deze tattoo stijl is wellicht wel interessant. Dit is een stijl die in de gevangeniscultuur is ontstaan. Dat komt omdat er weinig kleurpigmenten beschikbaar waren waardoor tatoeërders creatief moeten zijn.

Met deze stijl kunnen tatoeërders fotorealistische portretten maken waar er met vele schaduwen en tinten gewerkt wordt. Je kunt het zien als kunst. Er wordt namelijk goed gelet op hoe de huid reageert op verdund inkt.

Blackwork

De naam zegt het al. Deze stijl laat zien dat het gebaseerd is op dikke zwarte lijnen. Dat leent zich perfect voor het gebruik van tatoeages die abstracte vormen uitbeelden. Deze stijl zie je voornamelijk terug komen wanneer er een grote tatoeage wordt gezet.

Dotwork

Dotwork werd voorheen gebruikt in religieuze kunst. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot één van de meest populaire tattoo stijlen. Wat deze stijl uniek maakt is dat er nauwelijks lijnen worden gebruikt. De tattoo bestaat in dit geval eigenlijk uit kleine, maar ook afzonderlijke stippen die samen één volledige tattoo vormen.

Afhankelijk van de plaatsing van de stippen, kan de tatoeërder spelen met schaduwen, licht en/of het creëren van meerdere vlakken.

Fine line

Dit zijn tattoos die bestaan uit een dunne lijn. Dit zijn vaak tattoos die mensen uitkiezen voor wanneer ze een wat meer casual en classy tattoo zouden willen hebben. Het is dun lijnwerk wat voor iedereen een rustige uitstraling heeft. Vooral onder jongeren is het hebben van een subtiele tattoo een hit.

Geometrisch

Hierbij moet je denken aan cirkels, driehoeken, vierkanten of rechte lijnen. Geometrische tattoos staan in het teken van symmetrie. Het is een combinatie van geometrie en realisme wat zorgt voor een verdeeldheid in de tattoo. Hierdoor heeft elke kant op een tattoo een eigen verhaal en kun je zelf indelen hoe alles toch in verbinding staat met elkaar.

Japans

We kennen allemaal de Yakuza clan wel. De welbekende maffiaorganisatie in Japan. Je hebt het ongekend in films en/of games gezien. Japanse tatoeages hebben een rijke geschiedenis. Desondanks moet je je voorstellen dat Japanse tattoos vooral met veel kleuren gebruikt worden. Denk maar aan groen, rood, goud of bruin.

Japanse tattoos hebben eigenlijk altijd een verhaal waarmee veel links worden gelegd uit de Japanse Mythologie. Denk maar aan draken, krijgers, demonen en ga zo maar door.

Mandala

Bij deze stijl kun je een beetje denken aan een geometrische tattoo. Desondanks bestaat een Mandala uit een cirkel die dan weer bestaat uit symmetrische vormen en symbolen. Een mandala staat bekend als een tattoo voor balans, rust, harmonie en perfectie.

Deze tattoos hebben hun roots liggen in het oude Hindoeïstische en Boeddhistische cultuur.

Neo- Traditional

Als je van een wat modernere tattoo stijl houdt, dan is het kiezen voor een Neo- traditional tattoo misschien wel wat voor jou. Het is afkomstig uit de American traditional stijl, maar het gaat net wat verder.

Er worden veel meer kleurtinten toegevoegd. Net wat meer detail en wordt er door middel van bepaalde technieken gezorgd dat de tattoo minder plat lijkt op het lichaam.

New School

New school heeft zijn inspiratie van graffiti, videogames en Disneyfilms. Je kunt denken aan dikke lijnen, gebogen perspectieven en bekende figuren/ karakters. Het is een cartoonstijl waar je zoveel elementen in kunt toevoegen als je zou willen. Denk hierbij aan Striphelden, manga of anime, Marvel helden en ga zo maar door.

Realisme

Dit kunnen we heel simpel uitleggen: Het doel van deze tattoo is om een afbeelding zo realistisch mogelijk na te maken. Hier wordt intensief gewerkt aan het gebruik van de juiste tinten, schaduwen en kleuren. Alles om de tattoo zo realistisch mogelijk te maken.

Trash Polka

Wat krijg je als je realisme combineert met surrealisme. Het is een grote mix van verschillende lettertypes, lagen en afbeeldingen. Er zit niet veel kleur in verwerkt, enkel zwart-wit en wat rode accenten.

Als je een liefhebber bent van realisme, surrealisme en chaos, dan is een samenhang van al deze aspecten in een tattoo perfect voor jou.

Maori Polynesian en Tribal

Kennen we Dwayne Johnson? Ook wel bekend als: The Rock. Deze grote man heeft een tattoo dat kenmerkend is voor zijn roots. Deze Maori tattoos zijn ontstaan bij verschillende inheemse stammen.

Deze stammen hebben binnen hun stam verschillende tattoos die worden gebruikt om zaken te uiten zoals normen en waarden, sociale rangorde, identiteit of oorlogsoverwinningen. Een prachtige manier van tatoeëren.

Watercolour

Deze stijl is geïnspireerd op waterverf kunstwerken. De techniek die wordt toegepast tijdens het tatoeëren is vergelijkbaar met die van kunstenaars, maar toch ook weer anders.

Watercolour tattoos bestaan uit verfdruppels, spetters en vloeiende lijnen waar er geen rekening wordt gehouden met de grenzen van de tattoo. Het is een levendige tattoo waar het gebruik van felle kleuren centraal staat. Een unieke manier van tatoeëren en als tattoo heel bijzonder.

MAKE AN APPOINTMENT

On this page you can make an online enquiry for an appointment.
Please fill out all fields (Dutch or English) to ensure your request can be handled correctly by our floor manager David.

Please note:

Your appointment will not be confirmed until a down payment of 50 euros per appointment has been made in cash at our store. To make a down payment through bank transfer, please ask us for our bank account information by specifying so in the comments field in the appointment form.

This down payment is mandatory since we have many customers who don’t show up or cancel an appointment last-minute.

Unfortunately, your preferred date or artist may not be available at your preferred time and date.

Important: An appointment can be changed, but with a minimum of 24 hours prior to the appointment’s time.

By the way…

  • Mondays by appointments only.
  • We also speak Dutch, so inquiries for an appointment can be made in Dutch!
  • We handle your information with care and according to the AVG Privacy policy.

  WHO DO YOU WANT TO BECOME FRIENDS WITH?

  OUR ARTISTS

  Roxanne

  Fabian Dean

  Johe

  Lennart Snoek

  Lennart

  Kristina

  Kristina

  Vito

  Vito

  GUEST ARTIST WANTED!
  NR.1 Rule: Friendly
  CONTACT

  OPENING HOURS

  Our Tattoo Studio is situated in one of Amsterdam’s most trendy and lively neighbourhoods, called ‘De Pijp’. We invite you to come by to have a cup of coffee and see how we can help you.

  Monday* - Saturday:

  11am - 6pm

  Sunday:

  Closed

  * We are open on Mondays but only by appointment.

  Call-1

  FIND US HERE

  info@tattoofriendship.com

  +31(0)20 752 2086

  Gerard Doustraat 101, 1073 VS Amsterdam